Hizbullah Vekili: Savaşın Genişleme Olasılığı İhtimali Düşük

Hizbullah Vekili: Savaşın Genişleme Olasılığı İhtimali Düşük

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı, savaşın kapsamının kısa vadede genişlemesinin pek mümkün olmadığını ancak Hizbullah’ın en kötü senaryoya da hazır olduğunu belirtti.

Habere göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sputnik haber ajansına verdiği röportajda şunları söyledi: “Savaşın bitiminden sonra İsrail’in istek ve beklentilerinin aksine Hamas, Filistin’de büyük bir rol oynayacaktır. İsrail”in Hamas’ın şartlarını kabul etmekten başka seçeneği yok. Kısa vadede savaşın kapsamının genişlemesi pek mümkün görünmüyor ancak Hizbullah da en kötü senaryoya hazırlıklı.”

Şeyh Naim Kasım ekledi: Hizbullah bu savaşta fedakarlık yapması gerektiğini biliyor ancak İsrail çoğunlukla kayıplarını açıklamıyor. Lübnan’da Hizbullah’ı zayıflatacak bir savaş isteyenler kötü rüyalar görecek.

Bu üst düzey Hizbullah yetkilisi şunu vurguladı: Hizbullah’ı zayıflatacak bir savaş hayali boşuna, direniş güçlü ve İsrail’e karşı kazanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × four =