Hizbullah Lübnan Sınırındaki 130 Siyonist Kasabayı Yok Etti

Hizbullah Lübnan Sınırındaki 130 Siyonist Kasabayı Yok Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan direnişinin saldırılarının verdiği zararın miktarına ilişkin istatistikler sunan Siyonist medya, Hizbullah’ın işgal altındaki Filistin’in kuzeyine düzenlediği füze ve drone operasyonunun 130 Siyonist yerleşim yerini yok ettiğini duyurdu.

Siyonist rejimin basında çıkan haberlere göre, Hizbullah’ın işgal altındaki toprakların kuzeyindeki füze ve drone saldırıları sonucu 1023 bina ve altyapı merkezi hedef alınarak hasar gördü.

El Meyadin haber kanalı bu medyaya atıfta bulunarak, işgal altındaki toprakların kuzeyinde devam eden yıpratma savaşının 130’dan fazla yerleşim yerinin de yok olmasına neden olduğunu yazdı.

IRNA’ya göre Siyonist rejimin Savaş Bakanlığı, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada, Lübnanlı direniş savaşçılarının ordunun mevzilerine ve bu rejimin kuzeyindeki Siyonist yerleşim yerlerine yönelik sürekli saldırılarının etkisini kabul etti. Gazze Şeridi’ni ziyaret ederek, bu saldırıların başlamasından bu yana 86 yılında Siyonistlere ait 930 ev ve binanın ciddi şekilde hasar gördüğünü duyurdu.

Bu açıklamaya göre, Siyonist yerleşim yeri Kibutz el-Manara’daki 155 evden 130’u Hizbullah’ın roket saldırılarında yıkıldı.

Siyonist rejimin Savaş Bakanlığı, Hizbullah’la çatışmanın başlangıcından bu yana Siyonist yerleşim yeri Kiryat Shmoune’de de 124 evin hasar gördüğünü sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =