ABD: Lübnan’daki Savaş Önümüzdeki Haftalarda Başlama İhtimali Yüksek

ABD: Lübnan’daki Savaş Önümüzdeki Haftalarda Başlama İhtimali Yüksek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan İstihbarat Teşkilatı, önümüzdeki birkaç hafta içinde Siyonist rejim ile Lübnan Hizbullahı arasında bir savaş olasılığını ciddiye olduğunu ve Washington’un bunu önleyemeyeceğini söyledi.

Politico dergisinin haberine göre, Washington hükümetinin Lübnan işleriyle ilgili özel temsilcisi Amos Hochstein, Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki sınırda tırmanan gerilimi müzakereler yoluyla sona erdirmeye çalışıyor. Şu anda diplomatik bir sürecimiz var; Çünkü Tel Aviv’deki yetkililerle, Lübnanlılarla ve diğer yetkililerle kapsamlı istişarelerde bulunuyoruz.

Lübnan hükümeti, Siyonist rejimle anlaşmanın yalnızca Hamas’la yapılacak bir ateşkes anlaşması yoluyla sağlanabileceği konusunda ısrar ediyor, ancak Lübnan Başbakanı Najib Miqati geçen Çarşamba günü Lübnan’ın güney kesiminin bir savaş bölgesi haline gelmemesi gerektiğini söyledi.

Ancak birçok Amerikalı istihbarat yetkilisi, işgal rejiminin Güney Lübnan’a yönelik saldırısının birkaç hafta içinde gerçekleşeceğine inanıyor.

Politico’ya göre bu nedenle Amerikalı yetkililer Hizbullah’a Washington’un İsrail’in size saldırmasını engelleyebileceğini düşünmeyin şeklinde açık ve net bir uyarıda bulundu.

Amerikan tarafı ile Lübnanlı yetkililer arasındaki perde arkası ve kamuya açık görüşmelere aşina olan bir kişi, ABD’den Hizbullah’a verilen bu dolaylı mesajın amacının grubu geri çekilmeye itmek ve sınırlar boyunca artan çatışmaları yatıştırmak olduğunu vurguladı.

İki Amerikalı yetkili, Hizbullah’ın ABD’nin İsrail’in saldırısını durdurmak için fren görevi göreceğine inanmaması gerektiğini de ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + fifteen =