”Türbe ve Direniş Cephesini Savunanlar” Unvanıyla Uluslararası Şehitler Kongresi Yapılacak

”Türbe ve Direniş Cephesini Savunanlar” Unvanıyla Uluslararası Şehitler Kongresi Yapılacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hüccetü’l İslam Şirazi, kutsal Meşhed şehrinde türbe ve direniş cephesini savunan uluslararası şehitler kongresi toplantısının yapılacağını duyurdu.

Habere göre, Hüccet-ül İslam Şirazi düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: İran, Afganistan, Suriye Türbelerini Savunan Manevi Şehitler Kongresi, Pakistan ve Irak Kum şehrinde yapıldı, ardından Nisan 2018’de General Süleymani benden türbeyi savunan şehitler kongresi yapmamı istedi. Dolayısıyla bu çalışma için bugüne kadar yapılan kongrelerden farklı ve türbeyi savunan şehitlerin onuruna özel bir program belirlendi; Bu nedenle kitap, sanat ve çeviri komiteleri oluşturuldu ve ilk etapta 165 kitabın redaksiyonuna karar verildi.

Uluslararası Türbeyi Savunan Şehitler Kongresi ve Direniş Cephesi Sekreteri şöyle devam etti: Ancak General Süleymani’nin şehadetinin ardından, Corona virüsünün yayılması nedeniyle kongre ertelendi. Ancak şehit Süleymani’nin ikinci yıl dönümünde Kerman ve Golestan vilayetleri de dahil olmak üzere ülkenin üç ilinde üç şehit kongresi gerçekleştirdik; Geçen yıl bu toplantıyı Tahran’da yapmayı planlamıştık; Ancak AksaTufanı operasyonu nedeniyle yeniden ertelendi; Bu nedenle gecikme nedeniyle bu toplantının Meşhed’de yapılmasına karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − two =