İngiltere’de milyonlarca sahte hap satıldı / dijital para ile kara para aklandı

İngiltere’de milyonlarca sahte hap satıldı / dijital para ile kara para aklandı

İngiliz polisi, bu ülkede güçlü bir sakinleştirici olan sahte Xanax haplarını satan bir çete çökerttiğini duyurdu.

İngiliz polisi, sekiz kişilik bu çete üyelerinin çelikten yapılan birkaç baraka ve bir bahçede milyonlarca sahte xanax hapı ürettiğini açıkladı. Parstoday’e göre bu çete üyeleri saatte 10.000 hap üretip bunları İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nin her yerindeki müşterilere gönderiyordu.

İngiliz polisine göre çete liderleri olarak sanılan 29 yaşındaki Brian Pitts ve 26 yaşındaki Katie Harlow, Tayland’daki lüks bir villada bu sahte hapların çevrimiçi pazarlamasını ve satışını organize ediyordu.

İngiliz polisi, bu çetenin 4 milyon poundun üzerinde sahte hap sattığını belirterek, üyelerinin 5 yıl süren uluslararası soruşturmanın ardından adalete teslim edildiğini ve iki üyesinin çarşamba günü yargılandığını söyledi. Mahkeme sırasında bu sahte hapların satışından elde edilen gelirlerin başta Bitcoin olmak üzere dijital para birimleriyle aklandığı açıklandı.

Xanax, anksiyete ve panik atak tedavisinde kullanılan güçlü bir sakinleştiricidir ve özel reçeteyle satılır. Bu sahte haplardan bazılarının alınıp başka ülkelere satıldığı söyleniyor.

İngiliz polisi, birkaç yıldır sahte hap tedarik eden bu çetenin faaliyetlerine ilişkin henüz daha fazla ayrıntı vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 14 =