İsrailli Elektrik Dağıtım Müdürü: Topyekün Bir Savaşa Hazır Değiliz

İsrailli Elektrik Dağıtım Müdürü: Topyekün Bir Savaşa Hazır Değiliz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail elektrik şirketinin yöneticisi Shaul Goldstein, bu rejim ile Hizbullah arasındaki savaşın topyekun bir savaşa dönüşmesi halinde Tel Aviv’in enerji konusunda iyi bir durumda olmayacağını ve gerçek bir savaşa hazır olmadığı konusunda uyardı.

Habere göre, Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırma Enstitüsü konferansında yaklaşan savaşta rejime elektrik sağlama olasılığına ilişkin bir soruya Goldstein şunları ekledi: Cevap olumsuz. Ancak İsrail bir enerji adası olduğundan elektriğini kendi sağlaması gerekiyor.

Goldstein şunları ekledi: “Bu pozisyona geldiğimde enerji sektörüne yönelik gerçek tehdidi araştırmaya başladım. Bir füze elektrik sektörüne çarpsa ve elektrik bir, üç, 24, 48 veya 72 saat süreyle kesilse İsrail’e ne olur diye merak ediyordum. En azından 72 saat sonra İsrail yaşanacak bir yer olmayacak.” dedi.

Şöyle devam etti: “İnsanlar burada hayatımızın ne kadar elektriğe bağlı olduğunun farkında değiller. Elektrikler kesilirse 5 saat sonra arayabileceğim bir telefon da kalmıyor. Diyelim ki bir posta güverciniyle müfettişlerime mesaj gönderiyorum ve 12 saat sonra mesaj atacaklar. ve benzin istasyonuna vardıklarında yakıt kalmamış olacak, benzin istasyonu açıksa kuyruk en az 30 kilometre uzunluğunda olacak.” dedi.

Mevcut durumumuzu kabul etmeye hazır olmadığımızı, savaşın bir, beş veya 10 yıl ertelenmesi durumunda durumumuzu daha iyi olacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =