Kuzey Cephesinde Gerilimin Tırmanıyor…

Kuzey Cephesinde Gerilimin Tırmanıyor…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, İşgal altındaki Filistin’e yönelik saldırılarını Gazze savaşının kesin olarak durdurulmasına kadar sürdüreceğini vurgulayan Lübnan Hizbullah hareketi, İsrail’in hava saldırısında üst düzey komutanlarından birinin şehit olduğu geçen haftadan bu yana bölgedeki füze ve drone operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Habere göre, Lübnan’ın işgal altındaki Filistin ile sınırlarında gerilimin tırmanması ve karşılıklı ateş açılması 8 ayı aşkın bir süredir devam ederken, işgalci rejimin ordusu Lübnan’a saldırmaya yönelik operasyonel planlarla anlaştığını duyurdu.

İşgalci rejimin ordusu, yaptığı açıklamada, İsrailli üst düzey askeri yetkililer Kuzey Komuta Karargâhında ortak durum değerlendirmesi yaptı. Durum değerlendirmesi çerçevesinde Lübnan’ı işgal etmek üzere bir operasyon planlanması onaylandı.

Açıklamada, “Sahadaki güçlerin hazırlık sürecini hızlandırmaya devam etmek amacıyla kararlar alındığı” ifade edildi.

Aynı zamanda ABD, bölgedeki çatışmaların yayılmasını engellemeye çalıştığı iddiasıyla başkanın özel temsilcisi Amos Hochstein”ı da Beyrut’a gönderdi.

Hochstein Salı günü yaptığı açıklamada, Son birkaç haftadır İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasında bir gerilimin tırmandığını gördük. Başkan Biden daha fazla gerilimi ve daha büyük bir savaşa doğru gidişi önlemek istiyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 19 =