Gazze’de Kurban Bayramı Savaşın Gölgesinde Geçirilecek/Video

Gazze’de Kurban Bayramı Savaşın Gölgesinde Geçirilecek/Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Müslümanları Kurban Bayramı arifesinde kutlama ve kurban kesmeye hazırlanırken Siyonist işgalci rejim, Gazze Şeridi’ne büyükbaş hayvanların girişini engelleyerek bu bölgeyi kuşatmaya devam ediyor.

Habere göre, Gazze’deki muhabirine göre, her yıl dünyanın farklı yerlerindeki diğer Müslümanlar gibi Kurban Bayramı’nda kurban almaya hazırlanan Filistin vatandaşları, bu yıl farklı bir durumdalar ve yıkıcı savaş devam edereken günlük hayatlarını bozdu ve her türlü mutluluğu ellerinden aldığını bildirdi.

Siyonist rejimin giriş yasağı nedeniyle Gazze Şeridi’nde büyükbaş hayvan sıkıntısı ve yem sıkıntısı, yem fiyatlarının katlanarak artmasına neden olmuştur.

Sığır yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren aktivistlerden biri El-Alam muhabirine şunları söyledi: Gazze Şeridi bölgesinde sahip olduğumuz koyun ve inek sayısı önceki yıllara göre çok düşük, her yıl böyle bir mevsimde tarlalarımız hepsiyle dolu Kurban Bayramı’nda kurbanlık inek, koyun ve keçi çeşitlerinin olduğu, ayrıca kurban kesenlerin sayısında da geçen yıla göre yüzde 2-3 oranında azalma olduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + nine =