İsrail: Lübnan’daki sivil altyapıyı hedef almalıyız

İsrail: Lübnan’daki sivil altyapıyı hedef almalıyız

İsrail Savunma ve Güvenlik Forumu Başkanı, emekli yarbay Yaron Buskila, Siyonist rejim ordusunun Hizbullah’a baskı yapmak için Lübnan’daki sivil altyapıyı hedef alması gerektiğini savundu.

İsrail Savunma ve Güvenlik Forumu Başkanı, emekli yarbay Yaron Buskila, 104.5FM’de sunucu Yoav Minitz’e verdiği demeçte, Hizbullah’ın Lübnan sınırında devam eden operasyonlarını değerlendirdi.

Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre Buskila, “Kuzey, bir tür Rus ruleti gibi görünen İHA sorunuyla karşı karşıya. Güvenlik sistemi bununla nasıl başa çıkabilir? Hizbullah, neden zaman zaman siren çalmadığını açıklamak için İHA’ları yere yakın alçak irtifada kullanmayı öğrendi,” dedi.

Bu nedenle İHA’ların tespit edilemediğini ve Hizbullah’ın, söz konusu araçları rejimin tespit ve teşhis sistemi çalışmadan önce bunları kullanmayı ve saldırmayı başardığını belirten Buskila, “Bu bizim için bir zorluk haline geldi, ancak son yıllarda olduğu gibi Hizbullah’a ayni karşılık vermeye devam ediyoruz. Bize düzenledikleri her saldırıya orantılı bir şekilde karşılık veriyoruz,” ifadelerini kullandı.

Emekli yarbay, “Hizbullah’a ve bir ülke olarak Lübnan’a karşı harekete geçmenin ve sivil altyapılara saldırmanın tam zamanı. Hizbullah Lübnan içinde de toplumsal ve kamusal baskıya maruz kalıyor,” iddiasında bulundu.

Hangi sivil altyapı ya da hedeflerin vurulması gerektiğini yorumlayan Buskila, şöyle devam etti:

“Lübnan toplumunun Hizbullah’a baskı yapmasını sağlayacak sivil altyapılara nasıl saldıracağımızı bilmezsek bu işin içinden çıkamayız. Olayları uzun zaman önce tırmandırmamız gerekiyordu. Hizbullah’ın faaliyetlerine karşılık olarak ilk adımlardan biri olarak doğalgaz anlaşmasıyla elde ettikleri iktisadi çıkarların derhal iptal edilmesi ve bizim elimize geçmesi gerekiyor. Lübnan ekonomisi o kadar kırılgan ki, ihtiyaç duydukları son şey İsrail’in Lübnan ekonomisini yok edecek bir savaşa girmesi ve gerilimi tırmandırması.”

Önümüzdeki 50 yıl içerisinde İsrail devletinin güvenlik açısından geleceğini belirleyecek kader niteliğinde bir yılın içerisinde olduklarını öne süren Buskila, “Savaştayız. Lübnan içinde Lübnan toplumu üzerinde baskı yaratan her türlü hedef meşrudur. Bu bir havaalanı, enerji sahaları ve başka hedefler olabilir. Bunlar savaşta atılan adımların bir parçasıdır ve biz savaştayız. Bu savaş ne kadar keskinleşir ve kazanımlar ne kadar önemli olursa, önümüzdeki yıllarda o kadar çok barış elde edeceğiz,” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − eleven =