El-Sanvar, Gazze Savaşını Kerbela Olayına Benzetti

El-Sanvar, Gazze Savaşını Kerbela Olayına Benzetti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki Hamas lideri, Gazze Şeridi’ndeki mevcut savaşı İmam Hüseyin’in (a.s.) Hicri 7. yüzyılda Kerbela’daki savaşı ve onun şehadetiyle karşılaştırarak şunları kaydetti: “Başladığımız yolda devam etmeliyiz ya da yeni bir Kerbela olayı yaşansın”

Bu habere göre Amerikan gazetesi Wall Street Journal, Gazze’deki Hamas hareketinin lideri Yahya el-Sanvar’ın arabuluculara ve örgüt üyelerine yazdığı mektup ve mesajların içeriğini ifşa ettiğini iddia etti.

Bu gazeteye göre, ateşkes anlaşması ve esir değişimine ilişkin Katarlı ve Mısırlı yetkililerle yapılan görüşmelerde hazır bulunan Hamas yetkililerine yazdığı son mektubunda El-Sanvar, İsrail’e yönelik baskılara atıfta bulunarak şöyle diyordu: “İsrailliler elimizde nerede olursa olsun”

Bu Amerikan gazetesine göre, aynı zamanda El-Sanvar mektuplarında savaş alanında ölmeye hazırlandığını yazıyor ve yeni mektubunda Gazze’deki mevcut savaşı İmam Hüseyin’in (a.s) savaşıyla karşılaştırıyor. Hicri 7. yüzyılda Kerbela’da şehadeti ve şöyle yazıyor: “Başladığımız yola devam etmeliyiz. Ya da yeni bir Kerbela olsun.”

Doha’daki Hamas liderlerine gönderdiği bu mektuplardan birinde, Fransa’dan bağımsızlık savaşında yüzbinlerce insanın şehit edildiği Cezayir gibi ülkelerdeki çatışmalarda sivil kayıpları konusuna değiniyor ve şöyle yazıyor: “Bu fedakarlıklar zafer için gereklidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 4 =