Gazze’de Şehit Sayısı 36 Bin 731 Kişiye Ulaştı

Gazze’de Şehit Sayısı 36 Bin 731 Kişiye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze savaşında şehit ve yaralıların son istatistiklerini açıkladı.

Habere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin son 24 saatte 8 cinayet işlediğini, bunun sonucunda 77 kişinin şehit, 221 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bu bakanlık şöyle açıklama yaptı; Aksa Tufanı operasyonunun başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de şehit sayısı 36 bin 731 kişiye, yaralı sayısı ise 83 bin 530 kişiye ulaştı.

Ayrıca haber kaynaklarında bu sabah, Siyonist rejimin son 5 günde Batı bölgesine yönelik saldırıları sonucu 200’den fazla kişinin şehit olduğu bildirildi.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının üzerinden 8 ayı aşkın süre sonuçsuz ve başarısız geçerken, bu rejim her geçen gün daha fazla iç ve dış krize batıyor.

Bu dönemde işgalci rejim bu bölgede katliamlar, yıkımlar, savaş suçları, uluslararası yasaların ihlali, yardım kuruluşlarının bombalanması ve kıtlıktan başka bir şey başaramamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − fourteen =