İran, Filistin’e Dünya Sağlık Örgütü’ne eşit üyelik hakkı verilmesini memnuniyetle karşıladı

İran, Filistin’e Dünya Sağlık Örgütü’ne eşit üyelik hakkı verilmesini memnuniyetle karşıladı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Cenevre’deki BM Avrupa Genel Merkezi’ndeki temsilciliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün 77. Dünya Sağlık Asamblesi’nde Filistin’e bu örgüte üyelik hakkı tanınması kararını “tarihi bir karar” olarak nitelendirdi.


İSNA haber ajansının bildirdiğine göre  İran’ın Birleşmiş Milletler’in Cenevre’deki temsilciliği, X sosyal medya hesabında yayınladığı mesajda, bu örgütün 77. kurulunun Filistin Devleti’ne Dünya Sağlık Örgütü’ne eşit üyelik hakkı tanınmasına değinerek şunları yazdı:

“Bu tarihi bir karardır ve Filistin’in diğer üye devletlerle eşit oturum, açıklama yapma ve öneride bulunma hakkı da dahil olmak üzere daha geniş katılım haklarından yararlanmasına olanak tanıyacaktır.”

İran’ın Cenevre’deki temsilciliği, BM’nin uzman kuruluşlarının bu uluslararası örgütün yolundan gitmesi ve Filistin’in talebini kabul ederek bu tarihi adaletsizliğin çözümünde üzerlerine düşen rolü oynaması gerektiğini belirtti.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki soykırımını sürdürmesinin ardından dünyanın birçok ülkesi, bağımsız Filistin devletinin BM’de  tanınmasına desteklerini ilan etti.

Buna göre, 10 Mayıs 2024’te Genel Kurul’da Filistin’in Birleşmiş Milletler’in 194’üncü üyesi olma talep taslağı oylandı ve 143 kabul, 9 ret ve 25 çekimser oyla kabul edildi. Böylece Filistin’e BM’de daha fazla hak ve ayrıcalık tanındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =