ABD Polisi Filistin Yanlısı 80 Öğrenciyi Tutukladı

ABD Polisi Filistin Yanlısı 80 Öğrenciyi Tutukladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Santa Cruz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Scott Hernandez Jason, yaptığı açıklamada polis memurlarının bu üniversitenin kampüsünde Filistin yanlısı protestocu 80 öğrenciyi tutukladığını duyurdu.

ABC News’in haberine göre şu açıklamada şunlar belirtiliyor: Çeşitli polis merkezlerinden bu üniversiteye gönderilen kolluk kuvvetleri,mbu üniversitenin kampüsündeki Filistin yanlısı protestocuların çadırlarına saldırdı.

Açıklamada, polis memurlarının ayrıca Santa Cruz kampüsüne erişimi birkaç gün boyunca engelleyen bir kampı ve barikatları da kaldırdığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Filistin yanlısı protestocu öğrencilere kampın kaldırılması ve çok sayıda üniversite kaynağına ve kampüse erişimin engellenmemesi için haftalarca defalarca talimat verildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, protestocu öğrencilerin çoğu ya tutuklandı ya da bölgeyi terk etti.

Bu arada Santa Cruz Üniversitesi Müdürü Cynthia Lario, bu üniversitenin tüm profesör, personel ve öğrencilerine gönderdiği bir e-postada şunları yazdı: Filistin yanlısı protestocu öğrenciler’in, Siyonist rejime bağlı şirketlerle ilişkilerin sona erdirilmesini ve ayrıca Filistin yanlısı protestocuların, Yahudilerin desteklediği kuruluşlarla ilişkileri kesme talepleri benim yetkimi aşıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × four =