ABD’de Yahudiler Refah Katliamını Protesto Ettiler

ABD’de Yahudiler Refah Katliamını Protesto Ettiler

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Beyaz Saray önünde bir araya gelen çok sayıda Yahudi, geçtiğimiz Pazar günü Gazze Şeridi’nin güneyinde meydana gelen ve çoğu kadın ve en az 45 kişinin şehit olduğu, 200 kişinin de yaralandığı Refah katliamında Filistinli şehitleri anarak onlar için mumlar yaktılar.

Habere göre, Etkinliğe katılanlar, Gazze’de ateşkes çağrısı temalı, üzerinde “Katliamı durdurun”, “Bizim adımıza Yahudi yok”, “Savaş değil barış”, “Katliam” yazılı pankartlar taşıdı.

Katılımcılar, üzerinde “Bizim adımıza olmaz” ve “Yahudiler artık ateş etmeyi bırakın diyor” gibi sloganların yer aldığı siyah kıyafetler giydi.

Bir kadın da üzerinde “Yahudi ailem Filistinli ailelerin özgür ve güvende olmasını istiyor” yazılı bir pankart taşıdı. Katılımcılar Filistinli kurbanların ruhları için dua etti ve Filistinli şairlerin şiirlerini okudu.

Etkinliğin sözcüsü ve “Şimdi Değilse” hareketinin (apartheid sistemine son verilmesi, tüm Filistinliler ve İsrailliler için eşitlik ve adalet çağrısı yapan Amerikan Yahudi hareketi) gönüllüsü olan Thomas şunları söyledi:

“Buradayız çünkü İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde Refah’ta insanlar için güvenli bölgeye 2000 kiloluk bomba attı ve bu bombalar çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 40’tan fazla insanı öldürdü. Biz Yahudiler olarak buna karşıyız çünkü. Refah katliamını reddediyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =