Filistin hareketleri: Siyonist rejimle hiçbir müzakereye katılmayacağız

Filistin hareketleri: Siyonist rejimle hiçbir müzakereye katılmayacağız

Hamas ve Filistin İslami Cihad hareketleri, Siyonist rejimin Refah’taki mülteci kampına saldırısının ardından hiçbir müzakereye katılmayacaklarını bildirdiler.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Filistin İslami Direniş Hareketleri (Hamas) ve İslami Cihad, dün ayrı açıklamalarla Refah’ın kuzeybatısında Siyonist ordusunun katliamına tepki gösterdi ve bu suçu, Uluslararası Adalet Divanı’nın bu kente yönelik saldırıların durdurulması gerektiğine ilişkin son kararına açık bir saygısızlık ve hakaret şeklinde değerlendirerek  bu suçtan ABD Başkanı Joe Biden’ı ve bu ülkenin hükümetini sorumlu tuttular.

Katar Dışişleri Bakanlığı bir bildiride, Refah kentindeki mülteci kampının Siyonist rejim ordusu tarafından bombalanmasını kınayarak Siyonist rejimin, Refah’a yönelik saldırıların durdurulması için Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına uymasının gerekliliğini vurguladı.

Öte yandan Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Siyonist işgalci güçlerin Refah’taki mülteci kampının bombalanması dahil Gazze Şeridi’ndeki savaş suçlarını kınarken, “Siyonist rejimin işlediği suçlar, tüm uluslararası kanunların, insani ve ahlaki değerlerin açık ihlali olup, savaş suçu sayılmaktadır.” ifadelerin altı çizildi.

Bu bağlamda Mısır Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Refah’taki mülteci kampının Siyonist rejim tarafından bombalanmasını şiddetle kınadı ve bunu uluslararası insani hukukun açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, işgalci Siyonist rejimden yasalara uymasını ve Uluslararası Adalet Divanı’nın Refah’taki askeri operasyonları ve diğer eylemleri derhal durdurma kararını uygulamasını istedi.

Umman Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki saldırganlığının devamını ve Refah kentindeki mültecilerin çadırlarına yönelik saldırıyı kınayarak bu vahşi eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplumdan İsrail’e müdahale etmesini ve yaptırım uygulamasını istedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı bildiride , İsrail işgal güçlerinin Refah’taki mülteci çadırlarını hedef alması da dahil Gazze’de devam eden vahşet ve katliamını kınadı.

Kuveyt de bir bildiride İsrail ordusunun Refah’ta Filistinli mültecilerin yaşadığı çadırlara yönelik saldırısını kınadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 14 =