Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı 36 Bin Kişiyi Aştı

Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı 36 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basıa dayanarak sunduğu habere göre; Bugün, savaşın 234’üncü gününde Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu şehit sayısının arttığını ve bu saldırılarda 36 bin 50 kişinin şehit olduğunu duyurdu.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin son 24 saatte Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde 7 yeni suç işlediğini, bunun sonucunda 66 kişinin şehit olduğunu, 383 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlık şunları ekledi: Bu yeni istatistikler de dahil olmak üzere Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında şehit sayısı 7 Ekim’den bugüne kadar 36 bin 50 kişiye yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da bu suçlardan yaralananların son sayısını 81 bin 26 kişi olarak açıkladı.

Bakanlık, Siyonistlerin sürekli saldırıları nedeniyle yardım kuruluşlarının taşıyamadığı şehidlerin naaşlarının enkaz altında kaldığını, bazılarının da yol kenarlarında kaldığını ifade etti.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının üzerinden yaklaşık sekiz ay geçmesine rağmen herhangi bir sonuç ve başarı elde edilememesiyle birlikte, bu rejim her geçen gün daha fazla iç ve dış krize batıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − ten =