Araplar’dan Refah’taki Siyonist Rejimin Yeni Suçuna Kınama Dalgası

Araplar’dan Refah’taki Siyonist Rejimin Yeni Suçuna Kınama Dalgası

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Arap ülkeleri bugün ayrı ayrı açıklamalar yaparak Siyonist rejim ordusunun Pazar gecesi Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde işlediği ve en az 40 Filistinli vatandaşın şehit olmasına yol açan suçu şiddetle kınadı.

Habere göre, Katar Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentindeki Filistin mülteci kampının Siyonist rejim tarafından bombalanmasını şiddetle kınadı.

Bu açıklamada Katar’ın, Siyonist rejimin Uluslararası Adalet Divanı’nın Refah’a yönelik saldırıları durdurma kararına uyması gerektiğini vurguladığı belirtiliyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı ayrıca Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nin güneyine yönelik saldırılarının arabulucuların çabalarını zorlaştırdığını ve savaşın derhal ve kalıcı olarak durdurulması konusunda anlaşmaya varılmasını engellediğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Ürdün Dışişleri Bakanlığı da, işgalci güçlerin Gazze Şeridi’nde işlediği, sonuncusu Refah’taki mülteci kampının bombalanması olan vahşi savaş suçlarını bu ülkenin şiddetle kınadığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + eleven =