Başkent halkının hizmet şehitlerinin seyidi ile vedası

Başkent halkının hizmet şehitlerinin seyidi ile vedası

Başkent halkının şehit cumhurbaşkanı Ayetullah Seyid İbrahim Reisi ile veda töreni Tahran’da İmam Humeyni -ra- musallasında düzenlendi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Hükümet üyeleri, askeri ve ulusal yetkililer ve başkentin kadirşinas halkı Salı akşamı Tahran’daki İmam Humeyni’nin -ra- Musallasında şehit Ayetullah Seyid İbrahim Reisi ve beraberindekilerin mübarek naaşını uğurlamak için bir araya geldi.

Bu coşkulu tören, Tahran Musalla’sında şehit cumhurbaşkanının  sadık hizmetlerini anmak amacıyla Hac Mansur Arzi ve Hac Mahmud Kerimi, Seyyid Mahmud Alevi’nin methiyeleriyle başladı ve başkent sakinleri hizmet şehitlerinin yasını tuttu. 

Bu tören sırasında Tahran Koordinasyon Konseyi Başkanı Huccetulislam Muhsin Mahmudi, 9 Dey’de Reisi’nin buraya gelerek fitnecilerden beraat ettiğini ve Amerikan başkanının ağzının payını verdiğine işaretle  “O 22 Behmen yürüyüşlerinde devrimi ve sistemi savundu. Reisi bütün varlığını İslam için verdi.”

Huccetulislam Mahmudi şunları kaydetti:
“Bugünlerde Tebriz ve Kum’da neler yaşandığını gördük. yarın Tahran’da nasıl bir hamasetin yaşanacağını göreceğiz. Bugün saat 09.00’da İslam İnkılabı Rehberi tarafından cenaze namazı kılınacak ve şehitleri Azadi Meydanı’na kadar teşyii edeceğiz. Ama herkes bilsin ki Reisi’nin devrim ve vilayet yolu devam ediyor.”

Ayetullah Reisi ve arkadaşlarının mübarek naaşlarının gelişiyle halk hep bir ağızdan çığlıklar atıp feryad ederken, yüreklerinin acısı alevlendi ve naaşların gelişiyle İmam Rıza’nın -as- bayrağı da Tahran Musalla’sına getirildi ve halk cenazeleri çiçek yağmuruna tuttular. 

Bu törenle başkent halkının şehit general  Hac Kasım Süleymani ile veda anıları canlandı. 

Bu tören, Hacı Ali Nikbahtiyan’ın ağıtlarıyla son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + 14 =