Netanyahu’ya Dünyanın 124 Ülkesine Giriş Yasağı Girişimi!

Netanyahu’ya Dünyanın 124 Ülkesine Giriş Yasağı Girişimi!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere gre; Lahey Ceza Mahkemesi (ICC) başsavcısı Karim Khan, aralarında Başbakan ve Savaş Bakanı’nın da bulunduğu Siyonist rejimin liderleri hakkında tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

Habere göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan şunları söyledi: “Bu mahkeme, aralarında Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail Savaş Bakanı Yoav Gallant’ın da bulunduğu toplu katliamla bağlantılı isimler için tutuklama emri çıkarmaya çalışıyor. İnsanlığa karşı suç ve son dönemde savunmasız Gazze halkına yönelik katliamlar bunun ana sebebleridir.”

Bu bağlamda, bu dilekçeyi dinleyen üç yargıç, bu iki Siyonist suçlu hakkında tutuklama kararı çıkarmaya karar verirse, Netanyahu ve Gallant’ı etkileyecek sonuç, dünyanın birçok ülkesine girip ziyaret edemeyecek olmalarıdır. Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı Statüsü’ne uymaları gerekiyor.

Bu ülkeler, bu mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılan herkesi tutuklayıp soruşturma için Lahey Mahkemesi’ne teslim etme sözü verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × one =