Amerikan İHA’sının düşürülmesinden İsrail’e karşı İspanya ve Belçika’nın değerli girişimlerine kadar Filistin ile ilgili dünyadaki son gelişmeler

Amerikan İHA’sının düşürülmesinden İsrail’e karşı İspanya ve Belçika’nın değerli girişimlerine kadar Filistin ile ilgili dünyadaki son gelişmeler

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne şiddetli saldırıları, Irak Hizbullahı’nın taburlarının genel sekreterinin Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ın siyasi bürosunun başkanıyla telefon görüşmesi yaptı.

Direniş cephesinin İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki cinayetlerine verdiği füzeli ve İHA’lı karşılığı, Yemen’de bir Amerikan İHA’sının düşürülmesi ve de Belçika’nın “Gent” üniversitesinin bazı İsrail araştırma merkezleriyle ilişkilerinin durdurulması son 24 saatte Batı Asya bölgesinin en önemli gelişmelerindendir.

Nuseyrat ve Rafah’ın bombalanması

Siyonist işgalci ordu bu cuma sabahının ilk saatlerinden itibaren Gazze Şeridi’nin merkezinde yer alan Nuseyrat Kampı’ndaki birkaç noktayı ve bu şeridin güneyindeki Rafah kentini şiddetli bombardımanla hedef aldı.

Bu cinayet, Gazze Şeridi’ndeki Filistin sağlık bakanlığının perşembe günkü en yeni raporunda İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılardaki şehit sayısının 35 bin 272 kişi olarak bildirmesinden sonra işlenmektedir.

Gazze’deki kanlı savaşın üzerinden 224 gün geçiyor, bu savaş İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra insanoğlunun en facialı trajedisi olarak lakaplandırılmıştır ve şimdiye kadar 115 bin şehit ve yaralı ve 10 bin kayıp geriye bırakmıştır, bunların yüzde 70’i savunmasız kadınlar ve çocuklardır.  

Irak Hizbullahı genel sekreteri: Filistin’e yardım etmek için hiçbir çabayı esirgemeyeceğiz

Irak Hizbullahı’nın taburlarının genel sekreteri “Ebuhüseyin el-Hemidavi” perşembe gecesi HAMAS hareketinin siyasi bürosu başkanı “İsmail Heniye” ile telefon görüşmesinde mazlum Filistin halkının İsrail’in vahşi saldırıları karşısındaki direnişini överek “Irak direnişi Filistin’e yardım etmek için hiçbir çabayı esirgemeyecek” diye belirtti.

Irak islami direnişi Eilat’ı hedef aldı

Bu doğrultuda Irak islami direnişi cuma sabahı Gazze halkını destekleme doğrultusunda işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Eilat’a İHA’lı saldırı düzenlediğini bildirdi. Irak islami direnişi Eilat’ta yer alan Umm el-Reşraş’taki hayati bir hedefe İHA’lı saldırı düzenlediğini bildirdi.

Lübnan Hizbullahı’nın işgal altındaki Filistin’in kuzeyine füzeli saldırısı

Lübnan Hizbullahı da cuma sabahı işgal altındaki Filistin’in kuzeyini füzeli ağır saldırılarla hedef aldı.

Al Jazeera muhabirinin bildirdiğine göre Lübnan Hizbullahı’nın saldırılarından sonra işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki Yukarı Celil’deki 15 noktadan fazla bir bölgede tehlike sireni çalmıştır.

Yemenliler bir Amerikan İHA’sını düşürdüler

Yemen ordusu da cuma sabahı Yemen’in kuzeydoğusunda  “MQ-9 Reaper” çeşidinden bir Amerikan İHA’sını düşürmeyi başardı. Yemenli kaynaklar bu İHA’nın Yemen’in kuzeydoğusundaki Ma’rib ilinin güneydoğusundaki “Vadi Ubeyde” kentindeki “al-Khasif” bölgesinde düşürülmüş olduğunu bildirdiler. Bu İHA, General Atomics şireketinin yapımıdır ve fiyatı 32 milyon dolardır. Bundan önce de Yemen silahlı kuvvetleri kasım ayında aynı çeşitten bir İHA’yı avlamışlardı.

Yemenliler İspanya’yı övdü

Bu sırada Yemenli bir yetkili cuma sabahı Siyonist rejim için silah taşıyan bir geminin İspanya’nın sahillerine yanaşmasına izin vermemiş olan İspanya’ya teşekkür etti. Yemen Ulusal Kurtuluş Devleti Bilgilendirme Bakanı Yardımcısı “Nasruddin ‘Amer” birkaç saat önce İspanya’nın bu eylemine teşekkür ederek ulaştırma şirketlerinden ve dünyanın tüm ülkelerinden İsrail gemileriyle ve de işgal altındaki Filistin’in limanlarıyla her türlü etkileşimi durdurmalarını istedi. İspanya Ulaştırma Bakanı “Oscar Puente” perşembe gecesi Madrid’in işgal altındaki topraklara giden silah taşıyan bir geminin bu ülkenin Cartagena İsrail’in Gazze’ye saldırısına karşı çıktığı ve bağımsız Filistin ülkesinin tanınmasını vurguladığı bir sırada yayımlandı.

Belçika’nın “Gent”  üniversitesi, bazı İsrail araştırma merkezleriyle ilişkileri durdurdu

Belçika’nın “Gent”  üniversitesi de perşembe günü bu üniversitede Filistin’i destekleyen öğrencilerin geniş çaplı gösterilerinden sonra Siyonist rejimin üç araştırma merkeziyle iş birliğini durdurmaya karar verdi. Bu karara göre Gent Üniversitesi, İsrail ordusuyla silah üretiminde iş birliği yapan merkezlerle ilişkilerini durdurdu. Belçika da, Filistinli bağımsız ülkenin resmen tanınması için bazı çabalar başlatmış olan ülkelerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − six =