Uluslararası Af Örgütü: İsrail’e Silah Gönderilmesini Durdurun

Uluslararası Af Örgütü: İsrail’e Silah Gönderilmesini Durdurun

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, tüm ülkeleri Gazze Şeridi’ndeki uluslararası yasaları ihlal eden Siyonist rejime silah göndermeyi durdurmaya çağırdı.

Habere göre, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında artan sayıda Filistinli şehit sonrasında, Uluslararası Af Örgütü, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden, bu rejime silah satışı ve tesliminin durdurulması çağrısında bulunan diğer örgüt ve gruplara katıldı.

ABD, Siyonist rejime en büyük askeri yardım ve silah sağlayan ülke konumunda ve bu rejime yılda yaklaşık 3,8 milyar dolar silah gönderiyor.

Geçen ay Siyonist rejim Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını sürdürürken, Washington bu rejime 17 milyar dolarlık yeni askeri yardım tahsis edeceğini duyurdu.

Daha önce Washington Post, Uluslararası Af Örgütü’ne atıfta bulunarak İsrail ordusunun Gazze’deki sivillere karşı Amerikan silahları kullandığını ve bunun uluslararası insan hakları yasalarını ihlal ettiğini bildirmişti.

Ayrıca Reuters haber ajansı daha önce Amerikalı yetkililere göre Siyonist rejimin insani yasaları ihlal etme olasılığına ilişkin ciddi vakaların bulunduğunu bildirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 5 =