Refah’da Sadece 3 Gün Yetecek Kadar Yakıt Var

Refah’da Sadece 3 Gün Yetecek Kadar Yakıt Var

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Sağlık Örgütü başkanı Cenevre’deki toplantıda şunları duyurdu: ”Refah’tan ayrılmayacağız; Burada sadece 3 gün daha yakıt kalmasına rağmen!”

Sputnik haber ajansının haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugün Cenevre’de yaptığı toplantıda, bu örgütün personelinin işgale rağmen bu şehirden ayrılıp Refah’a gitmeyi düşünmediğini duyurdu.

Rianousti’ye göre, Dünya Sağlık Örgütü başkanı şöyle devam etti: “Burada, Gazze’nin güneyindeki sağlık hizmetlerini yalnızca 3 gün daha sağlamaya yetecek kadar yakıt var. Yüzbinlerce Filistinli, Gazze’nin kuzeyindeki kuşatma altındaki bölgelerdeki çatışmalardan güney Gazze’ye kaçtı.”

Tedros Adhanom Ghebreyesus şöyle devam etti: İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrine saldırı tehdidinde bulundu ve güçleri şu anda Refah’ın eteklerinde konuşlanmış durumdadır.

Şöyle ekledi: Dünya Sağlık Örgütü depolara ve hastanelere bazı ekipmanlar yerleştirdi ancak Gazze’ye daha fazla yardım olmadan hastanelere hayati desteğimizi sürdüremeyiz.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü de bugün bu bölgeye yakıt dağıtımını reddettiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 5 =