Pew’in anketi; Amerika’nın sosyal medya kuşağı Filistinlilere sempati duyuyor

Pew’in anketi; Amerika’nın sosyal medya kuşağı Filistinlilere sempati duyuyor

Nisan ayında yayınlanan bir ankete göre yeni nesil Amerikalılar, eski nesillerin aksine Filistinlilere İsraillilere göre daha olumlu bakıyor.

Yakın zamanda yapılan bir Pew anketi, genç Amerikalıların İsraillilerden çok, Filistin halkına sempati duyduğunu gösteriyor. Rapora göre 30 yaşın altındaki Amerikalı yetişkinlerin üçte biri tamamen veya çoğunlukla Filistin halkına sempati duyduğunu söylerken, yüzde 14’ü İsraillilere sempati duyuyor.

Pew araştırma merkezinin anket sonuçları

Ayrıca bu araştırmaya göre genç Amerikalılar Filistin halkı hakkında İsraillilerden daha olumlu görüşe sahip. Bu araştırmaya göre, 30 yaşın altındaki 10 Amerikalı yetişkinden 6’sı Filistin halkına olumlu bakarken, %46’sı İsraillilere olumlu bakıyor.

Pew Araştırma Merkezinin anket sonuçları

Buna bağlı olarak son yıllarda Amerikalı gençler arasında İsraillilere yönelik görüşler kötüleşti. İsrailliler hakkında olumlu görüşe sahip olan 30 yaşın altındaki yetişkinlerin oranı 2019’dan bu yana yüzde 17 düşerken, Filistinlilere ilişkin görüşler bu süre içinde değişmedi.

Bu araştırmaya göre yaşlı Amerikalılar İsrail’e daha yatkınlar.

Mevcut analizlere göre bunun nedenlerinden biri de bu kuşakların bilgi kaynaklarının farklı olmasıdır. Daha yaşlı nesiller televizyona, haber kanallarına ve Amerikan ana akımının ürettiği gazetelere bağlıyken yeni nesil, bilgilerini doğrudan ve aracısız olarak ve doğal olarak daha fazla özgürlüğe sahip olan ve haber editörlerinin yönetimine daha az maruz kalan sosyal ağlardan alıyor.

Bu araştırma geçtiğimiz ay İsrail’in Gazze’deki Filistin halkına yönelik büyük saldırısı göz önüne alınarak yapıldı.

İsrail rejimi, 7 Ekim 2023’ten bu yana birçok Batılı ülkenin tam desteğiyle Gazze Şeridi’nde ve Ürdün Nehri’nin Batı Yakasında Filistin halkına karşı yeni bir büyük katliam başlattı. Son raporlara göre Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarında 34.000’den fazla Filistinli şehit oldu, 77.000’den fazla Filistinli yaralandı ve 10.000’den fazla kişi de kayboldu.

İsrail rejimi, 1917 yılında İngiliz sömürgeciliğinin tasarımıyla ve çoğu Avrupalı ​​olmak üzere farklı ülkelerden Yahudilerin Filistin topraklarına göç etmesiyle kurulmuş ve 1948 yılında varlığı ilan edilmiştir. O tarihten bu yana Filistinlileri soykırıma uğratmak ve topraklarının tamamını ele geçirmek için çeşitli toplu katliam planları yürütüldü.

İran İslam Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu dünyanın birçok ülkesi bu rejimin dağıtılmasını ve Yahudilerin asıl ülkelerine geri dönmesini, yaşanan sorunun çözümü olarak görüyor. İran İslam Cumhuriyeti, Filistin halkının bu alanda karar alıcı olması ve bu Yahudi göçmenleri kabul etmek isteyip istemediğini referandum yoluyla ilan etmesi gerektiğine inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 7 =