Yemenli Yetkili: Amerika Bölgede Rahat Edemeyecek!

Yemenli Yetkili: Amerika Bölgede Rahat Edemeyecek!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin dışişleri bakan yardımcısı Hussein El-Azi, Amerika’yı Yemen’e ve bunun sonuçlarına karşı herhangi bir aptallık yapmaması konusunda güçlü bir şekilde uyardı.

Habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hussein Al-Azi, “X” (eski Twitter) sosyal ağında şunları vurguladı: “Washington’un gerçekleştirdiği düşmanca eylemlerin farkında ve hazırlıklıyız.”

Sözlerine şöyle ekledi: Yemen’e yönelik olası aptallığının sonuçlarından Amerika’yı sorumlu tutuyoruz.

El-Azi şunları söyledi: Washington’a düşmanca yaklaşımına son vermesini tavsiye ediyoruz çünkü Washington’un çıkarları tüm özgür insanlar için temel hedef olacak ve bölgede huzur görmeyecektir.

Daha önce, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Enformasyon Bakan Yardımcısı Fahmi El Yousefi ülkenin El-Masira kanalına şunları söyledi: 7 Ekim 2023’ten bu yana Yemenliler operasyonlarında birçok başarıya imza attı. Yemen ordusunun bir dizi operasyonu ve Amerikan koalisyonunun drone ve füze saldırılarına karşı koyamaması üzerine Fransa ve Almanya gemilerini koalisyondan çekti ve artık geri kalan üyeler arasında birçok görüş ayrılıkları var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 3 =