Tahran ile Moskova arasındaki Askeri İşbirliği Genişliyor…

Tahran ile Moskova arasındaki Askeri İşbirliği Genişliyor…

Acilnews’i yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonları sırasında zirveye çıkan Tahran ile Moskova arasındaki askeri işbirliğinin gölgesinde Siyonist rejim, İran’a yönelik olası bir saldırının etkisiz hale getirilmesinde yardımcı olacağı bildirildi.

Habere göre, Siyonist rejimin televizyonunun 12. Kanalı Salı günü, Tel Aviv’in, Moskova ile Tahran arasındaki askeri işbirliğinin ve güçlendirilmesinin, İran’ın İsrail’in kendi topraklarına yönelik saldırısını püskürtmesine yardımcı olacağına inandığını bildirdi.

Batılı kaynaklar ve basın, İran’ın Rusya’ya binlerce İHA sattığını ve Rus tarafının bunları Ukrayna’ya yönelik günlük saldırılarda kullandığını söylüyor. İran’ın işgal altındaki Filistin’e Pazar sabahı erken saatlerde düzenlediği saldırıda kullandığı insansız hava araçlarının, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşta kullandığı insansız hava araçlarına benzediği iddia ediliyor.

Rusya Tataristan Cumhuriyeti’nde, İran insansız hava araçlarının üretileceği, Rus ordusunun yararına geliştirilecek bir İHA fabrikasının kurulacağı yönünde medyada çok sayıda haber yer aldı.

Geçtiğimiz Kasım ayının sonlarında Rusya Savunma Bakanlığı, gelişmiş Sukhoi 35 savaş uçağı ve MI-8 askeri helikopterlerinin İran’a satışına ilişkin bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 3 =