Eisenkot’tan Netanyahu’ya: Mutlak Zafer Diye Bir Şey Söz Konusu Değildir

Eisenkot’tan Netanyahu’ya: Mutlak Zafer Diye Bir Şey Söz Konusu Değildir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gadi Eisenkot, Gazze savaşının mutlak zafere kadar devam edeceğinden her zaman bahseden Başbakan Binyamin Netanyahu’ya açık bir mesaj vererek, mutlak zafer diye bir şeyin olmadığını vurguladı.

Habere göre, Gadi Eisenkot Pazartesi günü yaptığı toplantıda, Gazze Şeridi’ne yönelik mevcut savaşın sonuçlarının yıllar sonra belirleneceğini ve savaşta mutlak zafer diye bir şeyin olmadığını vurguladı.

Siyonist rejimin savaş kabinesi üyesi, işgalci ordunun Gazze’deki operasyonunu eleştirirken şunları vurguladı: Ordu 6 aydır Gazze’de savaşıyor ancak bu şeritteki 133 İsrailli esiri serbest bırakamadı.

Şunu ekledi: Bize en ağır darbeyi düşmanımız vurdu ve stratejimizi değiştirmemiz gerekiyor.

Eisenkot sözlerine şöyle devam etti: “7 Ekim kötü bir başarısızlıktı ve bu konuda hiçbir mazeret kabul edilmez çünkü İsrail ordusunun bu rejime güveni en üst düzeydedir ancak bu konuda gerçekçi bir soruşturma yapılması gerekir. İsrail açısından ciddi ve üst düzey bir yenilginin yaşandığı gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Öte yandan Siyonist rejimin muhalefet lideri, bu rejimin başbakanının bu rejimi caydırıcı gücünü yok ettiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 13 =