Gazze’de Şehit Sayısı 33 Bin 634’e Çıktı

Gazze’de Şehit Sayısı 33 Bin 634’e Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze savaşının 189’uncu gününde Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 200’den fazla Filistinlinin şehit olduğunu ve yaralandığını duyurdu.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin son 24 saatte 8 yeni suç işleyerek 89 Filistinliyi öldürdüğünü, 120 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

Açıklamaya göre Gazze Şeridi’nde 189 gün süren savaşta şehit sayısı 33 bin 634 kişiye, yaralı sayısı ise 76 bin 214 kişiye ulaştı.

Aynı zamanda binlerce Filistinli hâlâ enkaz altında ve yardım sağlamak ya da cenazelerini çıkarmak mümkün değil. İki gün önce El Cezire, Gazze Sivil Savunma Kuvvetleri’nin enkaz altında yaklaşık 20.000 Filistinlinin bulunduğunu tahmin ettiğini aktarmıştı.

Mevcut savaşın 6 ayı aşkın bir süre boyunca İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde tıbbi tesisler, eğitim tesisleri ve ibadethaneler de dahil olmak üzere birçok tesisi tahrip etti ve Gazze halkı hala İsrail güçleri tarafından kuşatma altındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − twelve =