Türkiye İle İran Dışişleri Bakanları Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Türkiye İle İran Dışişleri Bakanları Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Türkiye ve İran dışişleri bakanları telefon görüşmesinde bölgedeki son gelişmeleri, Siyonist rejimin Gazze’deki suçlarının devamını ve Siyonist rejimin Şam’daki İran Büyükelçiliği konsolosluk bölümüne saldırısı konularını ele aldı.

Habere göre, İran ve Türkiye İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları Huseyin Emirabdullahian ve Hakan Fidan, yaptıkları telefon görüşmesinde, Tahran ile Ankara arasındaki ilişkilerin gelişimi ve genişlemesinin yanı sıra Filistin’deki durumu ve başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere son bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu..

Bu telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye dışişleri bakanları, iki ülke hükümetini ve halkını Ramazan Bayramı’nın gelişinden dolayı tebrik etti.

Taraflar, Filistin’deki son gelişmeleri, Siyonist rejimin Gazze’deki suç ve saldırılarının devamını, İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam Büyükelçiliği konsolosluk bölümüne düzenlediği füze saldırısının tepkilerini ve sonuçlarını ele aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + 9 =