Batı Şeria’da Filistinli Tutukluların Sayısı 8 Bin 165’e Ulaştı!

Batı Şeria’da Filistinli Tutukluların Sayısı 8 Bin 165’e Ulaştı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Esirler İşleri Komisyonu ve Filistinli Esirler kurumunun ortak açıklamasında, İsrail ordusunun pazartesi akşamından salı sabahına kadar 20 Filistinliyi tutuklamasıyla 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria’daki Filistinli tutuklu sayısının 8 bin 165’e ulaştığı duyuruldu.

Habere göre, Esirler İşleri Komisyonu ve Filistin Esirler kurumlarının ortak açıklamasında, tutuklamaların çoğunlukla Tulkarm ilinde gerçekleştiği, Kudüs, Ramallah, Tubas, Nablus, El Halil ve Beytüllahim’de gerçekleştiği açıklandı.

İşgalci rejimin Gazze’deki mahkumları kaybetme suçunu sürdürdüğünü ve onların akıbeti ve gözaltı yerlerine ilişkin yetkili uluslararası ve Filistin kurumları da dahil olmak üzere insan hakları kurumlarına herhangi bir bilgi vermeyi reddettiğini belirtmekte fayda var.

Daha önce bu iki kurum, işgal rejiminin hapishanelerinde 9.100’den fazla erkek ve kadın mahkûmun intikamcı tedbirlerle, benzeri görülmemiş cezalarla ve işkenceyle karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =