İran’ın Şam Büyükelçisi: Siyonist rejim, İran’ın kesin intikamından son derece korkuyor

İran’ın Şam Büyükelçisi: Siyonist rejim, İran’ın kesin intikamından son derece korkuyor

İran’ın Şam Büyükelçisi, Siyonist rejimin İran’ın kesin intikamından son derece korktuğunu söyledi.

IRNA’nın haberine göre, İran’ın Suriye Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, İran’ın Suriye’deki büyükelçiliğinde düzenlenen Dünya Kudüs Günü etkinliğinde,  İran’ın, soykırımcı İsrail rejiminin Şam’daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne yönelik saldırısına kararlı bir karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından Siyonistler’in paniğe kapılıp, jeneratör, yiyecek ve ilaç satın alıp güvenli alanlarda depolamaya başladıklarını kaydetti.
İran’ın Şam Büyükelçisi, Siyonist rejimin diplomatik mekanlara yönelik saldırılarının tekrarlanmasını önlemek için Güvenlik Konseyi’nin gerekli tedbirler alamadığı için  İran İslam Cumhuriyeti’nin yanıt hakkını saklı tuttuğunu belirtti.
Ekberi, Güvenlik Konseyi üyesi devletlere ve Birleşmiş Milletler’e, Siyonist rejimin suçları karşısında sessiz kalmamaları ve uluslararası barış ve güvenliğin korunmasına yönelik görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.
İranlı diplomat, Siyonistlerin Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırının Suriye halkı arasında fitne çıkarma ve bölünme yaratma girişimi olduğunu, ancak bu eylemlerin sonuç vermeyeceğini vurguladı.
1 Nisan 2024 Pazartesi günü İsrail savaş uçakları, Suriye’nin başkenti Şam’ın El Mezeh Caddesi’ndeki İran Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümünü hedef aldı. Saldırı sonucu 7 İranlı askeri danışman ve diplomat dahil 13 kişi şehit oldu.
Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti’nin diplomatik binalarına ve mekanlarına yönelik bu benzeri görülmemiş saldırısı, bölgesel ve küresel çapta yaygın kınamalarla karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − one =