Guterres’ten Refah’a Kara Saldırısı Uyarısı!

Guterres’ten Refah’a Kara Saldırısı Uyarısı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Gazze’de ateşkes sağlanmasına vurgu yaparken, bu şeridin güneyindeki Refah’a yönelik herhangi bir kara saldırısına karşı uyarıda bulundu.

Habere göre, Antonio Guterres yaptığı açıklamada, ”Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve İstihdam Ajansı (UNRWA), Filistinli mültecilere hizmet etmek için özel bir adım attı ve tüm faaliyetlerinde Birleşmiş Milletler Şartı ve ilkelerini takip etti. Bu hizmetin sürdürülmesi ve sürekliliğinin sağlanması yönünde hareket etmeliyiz.” dedi.

Şöyle ekledi: Gazze’de şehit olan 171 çalışanımızı saygıyla anıyoruz. Bu Birleşmiş Milletler tarihinde büyük bir istatistiktir.

Guterres şunları söyledi: UNRWA’nın mali desteğinin bazı ülkeler tarafından askıya alınmasından dolayı üzgünüz ve bunu desteklemeye ve bu kurumun faaliyetlerini artırmaya kararlıyız.

Sözlerine şöyle devam etti: Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması için Gazze’de ateşkes sağlanmasının gerekliliğini vurguluyoruz.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, UNRWA’ya mali desteği durduran bazı ülkelerin kararının gözden geçirilmesi gerektiğini vurgularken, şunları söyledi: Bu kuruma mali desteği durduran birçok ülke, bu durumu yeniden değerlendirmeye başladı. Herkesin bunu dikkate almasını umduklarını belirttiler.

Şöyle ekledi: ”İsrail’in Refah’a yapacağı herhangi bir kara saldırısı insanlık felaketine yol açacaktır.” dedi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Siyonist rejim yetkililerini Filistin Mülteci Örgütü’nün (UNRWA) Gazze Şeridi’ne insani yardım girişini engellemesini eleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 1 =