İran’dan Uluslararası Toplumun Filistinli Çocukların Öldürülmesi Karşısında Sessizliğine Tepki

İran’dan Uluslararası Toplumun Filistinli Çocukların Öldürülmesi Karşısında Sessizliğine Tepki

İran Adalet Bakanlığı İnsan Hakları ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı, son aylarda 13 bin Filistinli çocuğun öldürülmesi konusundaki endişelerini dile getirerek, “İşgalci İsrail’in apartheid rejim, çocuklara ve evsiz insanlara karşı eşi görülmemiş suçlar işlemek için kendini tamamen özgür hissediyor” dedi.

İran Adalet Bakanlığı İnsan Hakları ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Asker Celaliyan, Cenevre’deki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 55. Toplantısında yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun sessizliği gölgesinde 13 bin Filistinli çocuğun öldürülmesine değinerek, “Çocuklara yönelik şiddetle mücadeleden söz edip ancak işgalci İsrail güçlerinin işlediği suçlar ve işgal nedeniyle sürekli olarak her türlü şiddete maruz kalan Gazzeli çocuklar için hiçbir yapmamamız imkansız” ifadelerini kullandı. 

Celaliyan, son 5 aydır devam eden saldırılarda 13 bini aşkın Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini belirterek “Masum çocukların anne ve babalarının gözü önünde vahşice katledildiği Filistin’deki mevcut durumu konuşmak çok zor ve acı vericidir” dedi. 

İran Adalet Bakanlığı İnsan Hakları ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı, “İşgalci İsrail’in apartheid rejim, çocuklara ve evsiz insanlara karşı eşi görülmemiş suçlar işlemek için kendini tamamen özgür hissediyor” açıklamasında bulundu.

İran’ın, silahlı çatışmaların çocuklar üzerindeki zararlı ve yaygın etkilerine karşı uyarıda bulunduğunu belirten Celaliyan, “İran, silahlı çatışmaların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin farklı şekillerde ortaya çıkabileceğine ve etkilerinin uzun vadeli olabileceğine inanıyor. Bu bağlamda, çocukların hedef alınmasını ve Filistin başta olmak üzere, okul ve hastane gibi genel olarak çocukların bulunduğu yerlere doğrudan saldırı yapılmasını kınıyor ve suçluların eylemlerinden sorumlu olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 6 =