Reuters: Ateşkes Görüşmeleri Yarın Doha’da Devam Edecek

Reuters: Ateşkes Görüşmeleri Yarın Doha’da Devam Edecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelerin Pazar günü Katar’ın başkenti Doha’da devam edeceğini duyuruldu.

Reuters haber ajansının bildirdiği habere göre: Gazze ateşkes görüşmeleri yarın (Pazar) Doha’da Katar Başbakanı, Mısırlı yetkililer ve Mossad şefinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Reuters, görüşmelerin İsrail rejimi ile Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas arasındaki kalan meseleler ve bölünmeler üzerinde yoğunlaşacağını da sözlerine ekledi.

Dün El Cezire Katar kanalı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisini kaynak göstererek, İsrailli bir heyetin Gazze’deki İsrailli mahkumlarla ilgili anlaşmaya ilişkin ileri müzakereler yürütmek üzere Doha’ya gideceğini duyurdu.

Katar’ın El Cezire kanalı, Siyonist rejim heyetinin Doha’ya yaptığı ziyaretin tam zamanından bahsetmedi.
Doha’da ateşkes görüşmelerinin yeniden başlaması haberi, Siyonist rejimin Başbakanlık Ofisi’nin, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Gazze’deki ateşkes anlaşmasına ilişkin verdiği olumsuz yanıta verdiği ilk tepkinin, bu durumu değerlendirdiği bir dönemde geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × one =