80 bin Filistinli Ramazan Ayının İlk Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da Kıldı

80 bin Filistinli Ramazan Ayının İlk Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da Kıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Batı Şeria’da 80 bin Filistinlinin Ramazan ayının ilk cuma günü Mescid-i Aksa’da namaz kıldığını bildirildi.

Habere göre, Siyonist ordusunun kısıtlamalarına rağmen 80 bin Filistinli, Ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.

Mescid-i Aksa vaizi Şeyh İkrama Sabri, cuma namazı hutbesinde şunları söyledi: Mescid-i Aksa üzerinde anlaşma yapılması ve toprağından bir parçanın bile bırakılması kesinlikle mümkün değildir.

Mescid-i Aksa vaizi Şeyh İkrama Sabri, şöyle konuştu: “İbadet edenlerin varlığı ve oturma isteği Mescid-i Aksa’ya zarar vermek isteyenlere bir mesajdır.” dedi.

İkrame Sabri sözlerine şöyle devam etti: Mescid-i Aksa’nın konumu uluslararası yasaların uygulayamayacağı kadar yüksektir ve ne olursa olsun bu cami ibadete açık kalacaktır.

Gazze’deki saldırganlığa da dikkat çekti: Gazze’de yaşanan olaylar üzüntü vericidir; Neden kimse bu olayları durdurup sakinlerine destek vermiyor?

Siyonist rejimin Mescid-i Aksa etrafındaki kısıtlamalarına ilişkin Şeyh Sabri şunları ekledi: İşgalciler Mescid-i Aksa çevresinde sıkı önlemler alarak burayı birkaç ay boyunca savaş alanına çevirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − one =