İran Cumhurbaşkanı’ndan bilim ve teknoloji alanında ilerlemeye vurgu

İran Cumhurbaşkanı’ndan bilim ve teknoloji alanında ilerlemeye vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, bilim ve teknolojiyi, İslami İran’ını geride tutmak için düşmanların imrendiği alanlardan biri olarak değerlendirdi ve bu alanda ilerlemenin altını çizdi.

IRIB Haber Ajansı’na göre, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, çarşamba günü hocalar ve elitlerden oluşan bir grup toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin bilimsel düzeyini koruma ve geliştirme ihtiyacını vurgulayarak, hocalar ve elitlere bu konuda tavsiyelerde bulunup, sorun ve engellerle karşı karşıya kaldıklarında kolayca sahayı terk etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Reisi, İran’ın özellikle bilim alanında ilerlemesini hızlandırmak için tüm sorumlu kişi ve kurumların yenilikçi ve çığır açıcı  girişimlerde bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantıda hazır bulunan elitler arasında, son yıllarda batılı ülkelerden İran’a dönerek bilimsel ve bilgiye dayalı faaliyetlerini sürdüren İranlı elitler yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 4 =