UNRWA: İsrail, Hayati Önem Taşıyan Eşyaların Gazze’ye Girişini Yasakladı!

UNRWA: İsrail, Hayati Önem Taşıyan Eşyaların Gazze’ye Girişini Yasakladı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM’nin Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Müdürü, işgal rejiminin Gazze’ye hayati önem taşıyan yardım malzemelerinin girişini yasakladığını ve suni solunum ekipmanı ve kanser ilaçları içeren bir kamyonu, tıbbi malzeme bulunması nedeniyle geri çevirildiğini söyledi.

Habere göre, UNRWA Genel Müdürü, Philippe Lazzarini, Platform X hesabındaki bir gönderide, tüm Gazze sakinlerinin hayatta kalmalarının insani yardıma bağlı olduğunu söyledi. Gönderilen yardım miktarı çok düşük olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın Filistinli Mültecilerden Sorumlu Genel Müdürü “Bir yardım kamyonu, çocuklara yönelik tıbbi kitlerde makas bulunması nedeniyle geri çevrildi” dedi. Şöyle devam etti: “Tıbbi makaslar artık yasaklı maddeler listesine eklendi ve İsrailli müfettişler kısıtlamanın nedeni olarak bu makasların ikili kullanımını gösterdi.”

Şöyle açıkladı: “Bu liste, anestezi ilaçları, güneş ışıkları, suni solunum cihazları, oksijen kapsülleri, vantilatörler, su arıtma tabletleri, kanser ilaçları ve doğum malzemeleri dahil olmak üzere hastaları kurtarmak için temel malzemeleri içeriyor.” dedi.

Philip Lazzarini, insani yardımların geçişine izin verilmesi ve temel ve hayati ihtiyaçların karşılanması sürecinin kolaylaştırılması ve hızlandırılması gerektiğini vurguladı ve sözlerine şunları ekledi: ”İki milyon insanın hayatı bu yardımlara bağlı ve kaybedilecek zaman yok!” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 − 2 =