Siyonist İsrail, 9100 Filistinli Mahkumu Aç Bırakıyor!

Siyonist İsrail, 9100 Filistinli Mahkumu Aç Bırakıyor!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Esirler Dayanışma Kurumu, Siyonist rejimi Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana 9 binden fazla Filistinli esiri aç bırakma politikasını sürdürmekle suçladı.

Habere göre, Filistin Esirler Dayanışma Kurumu bugün şunları vurguladı: ”İsrail’in işgal rejimi ayrıca Filistinli tutuklulara dini ritüeller alanında da baskı uygulayarak onların namaz kılmasını ve Kur’an okumasını engelliyor.

Bu Filistinli sivil toplum merkezi şunları söyledi: 7 Ekim’den bu yana, İsrail rejimi Filistinli mahkumları aç bırakma politikasını benzeri görülmemiş bir düzeye yoğunlaştırdı. Gözaltı merkezleri ve cezaevlerinde mahkumların yiyecek kalıntılarına el konulması, mahkumların yemeklerinin miktarı ve kalitesi de azaltıldı.”

Filistin Esirler Dayanışma Kurumu, tutukluları aç bırakma politikasının, işgalci Kudüs rejiminin 7 Ekim’den bu yana kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu tutuklulara işkencenin yanı sıra uyguladığı en tehlikeli politikalardan biri olduğuna dikkat çekti. Bu durum Filistinli tutuklu ve tutuklularda özellikle sindirim sistemlerinde yaygın fiziksel sorunlara neden oldu.

Siyonist rejim, Gazze işgalinin başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana 7 bin 530 Filistinliyi tutukladı ve bunların büyük bir kısmı hâlâ işgalcilerin gözetimi altında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − two =