Yemen: Kızıldeniz’de Artan Gerilimden ABD Ve İngiltere Sorumludur

Yemen: Kızıldeniz’de Artan Gerilimden ABD Ve İngiltere Sorumludur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah hareketinin resmi sözcüsü, Kızıldeniz’de gerilimin tırmanmasından Amerika ve İngiltere’nin sorumlu olduğunu ve bunun sonuçlarına katlanması gerektiğini vurguladı.

Habere göre, Yemen’deki Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abdulselam şunları söyledi: ”Kızıldeniz’in militarizasyonunun sonuçlarından Amerika ve İngiltere sorumludur ve bunun sonuçlarını kabul etmelidirler” dedi

Ayrıca, “İşgal altındaki Filistin limanlarına doğru hareket eden İsrail gemilerini veya gemilerini hedef alacağımızı birçok kez doğruladık” dedi.

Abdus Salam şöyle devam etti: Amerika, İsrail’i saldırıyı ve savaşı durdurmaya zorlamalıydı ama gerilimi artırma seçeneğini tercih etti. Yemen güçleri sadece uyarılan gemileri hedef alıyor.

Yemen Ensarullah’ın sözcüsü de Gazze’ye yönelik saldırganlığın tamamen Amerika’ya ait olduğunu ve İsrail’in Washington için yalnızca yürütme aracı olduğunu kaydetti.

“Dünya Amerika tarafından aldatılmamalı ve İsrail’in Gazze halkına karşı Amerika’nın tam desteğiyle gerçekleştirdiği soykırım suçlarını unutmamalıdır.” açıklamasını yaptı.

Yemen ordusu, İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurana kadar bu rejimin gemilerine veya Kızıldeniz’de işgal altındaki topraklara giden gemilere yönelik saldırıların devam edeceğini duyurdu.

Yemen güçleri aynı zamanda Aden Körfezi ve Kızıldeniz’deki seyirlerin diğer gemiler için serbest olduğunu ve tam güvenlikten yararlandıklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × four =