Amerika’dan İran’da 50 milyon doları aşan kargosuna el konulmasına tepki

Amerika’dan İran’da 50 milyon doları aşan kargosuna el konulmasına tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Tahran Uluslararası İlişkiler Hukuk Mahkemesi tarafından İranlı kelebek hastaları lehine, değeri 50 milyon doları aşan Amerikan petrol yükünün ele geçirilmesine tepki olarak, bu yükün derhal serbest bırakılması talebinde bulundu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Matthew (Matt) Miller, dün yerel saatle Washington’da gazetecilerle buluştuğu toplantısında şunları iddia etti:
“Yaptırımlarımız gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve ekipman ile tarım gibi insani yardım malzemelerinin sağlanmasında her zaman istisnalar getirmiştir. İran halkına ilaç ulaştırılmasını hiçbir zaman engellemedik.”
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu üst düzey yetkilisi, bunun tüm farklı ABD hükümetlerinin İran karşıtı yaptırımlar uygulama politikası olduğunu iddia ederek İran’dan petrol tankeri “Advantage Suite”in derhal serbest bırakılmasını talep etti.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İran malları taşıyan gemilere ABD tarafından el konulmasının gerekçesine ilişkin bir soruya yanıt olarak şunları iddia etti:
“Şu ana kadar ambargodan muaf hiçbir eşya ele geçirilmedi ve ele geçirilenler Amerika Birleşik Devletleri yasalarına uygun olarak yapıldı.”
Tahran Uluslararası İlişkiler Hukuk Mahkemesi 55. Şubesi, dün Fars Körfezi’ndeki Amerikan petrol kargosuna el konulmasına dair talimatı üzerine geminin kargosuna el konuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − seven =