Yemen, Aden Körfezi’nde ABD Gemisini Hedef Aldı

Yemen, Aden Körfezi’nde ABD Gemisini Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, bu ülkenin donanmasının Aden Körfezi’ndeki Amerikan gemisi TRUE CONFIDENCE’ı füze saldırısıyla hedef aldığını duyurdu.

El-Mesire’nin haberine göre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, Yemen ordusunun Aden Körfezi’nde bir Amerikan gemisine yönelik yeni operasyonunu duyuran bir açıklama yaptı.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, Donanmanın Aden Körfezi’nde Amerikan gemisi TRUE CONFIDENCE’ı hedef aldığını duyurdu.

Saree, şunları vurguladı: Bu operasyon çok sayıda füzeyle gerçekleştirildi ve bu füzeler Allah’ın izniyle hedefi isabetli bir şekilde vurdu ve bu da bu gemide yangına yol açtı.

Sözlerine şöyle devam etti: Gemi mürettebatının Yemen Donanması’nın uyarı mesajlarını kabul etmemesi üzerine bu gemiye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Seri şöyle devam etti: Tüm gemileri Yemen Donanması’nın mesajlarına cevap vermeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Hedeflenen gemilerin mürettebatı ilk saldırıdan hemen sonra oradan ayrılmalıdır.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, şunları söyledi: ”Mazlum Filistin milletine destek olarak dini, ahlaki ve insani görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz ve Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik saldırı ve kuşatma sona erene kadar Kızıldeniz ve Umman Denizi’ndeki operasyonlarımız durmayacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + eighteen =