Gazze’de Açlık Nedeniyle Şehit Sayısı Artıyor

Gazze’de Açlık Nedeniyle Şehit Sayısı Artıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi’nde açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle şehit olan Filistinli çocukların sayısı 20’ye yükseldiği bildirildi.

Habere göre, Gazze’de yaşayan Filistinli çocuk Ahmed Sekar, işgal rejiminin bu şeride yönelik kuşatma ve yıkıcı savaşının neden olduğu açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle bugün hayatını kaybetti.

Daha önce Gazze’de 15 yaşındaki Marah Talal Eliazji yetersiz beslenme nedeniyle hayata gözlerini kapatarak şehit olmuştu.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, Gazze Şeridi’nde kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle 20 kişinin öldüğünü açıkladı. Bu rapora göre açlıktan ölen bu 20 kişiden 17’si çocuk olduğu yöndedir.

Bakanlığın sözcüsü Eşref El Kadara ise şu uyarıda bulundu: “Şiddet durdurulmazsa, insani ve tıbbi yardım sağlanmazsa kıtlık derinleşecek ve binlerce vatandaş mağdur olacak.” dedi.

El Kadara, işgal ordusunu Gazze’nin kuzeyindeki binlerce aç mideyi korkunç ve aralıksız katletmekle suçladı ve uluslararası topluma, şeritte derhal ateşkes sağlanması için her türlü baskı yolunu kullanması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 19 =