İran ve Türkiye dışişleri bakanları Cidde’de buluştu

İran ve Türkiye dışişleri bakanları Cidde’de buluştu

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Cidde’de Gazze meselesine ilişkin olağanüstü oturum aralarındaTürkiye Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında çeşitli alanlardaki ortak işbirliği komitelerinin daha aktif hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Emir Abdullahian ayrıca iki ülke arasındaki ticari işbirliğini kolaylaştırmak ve güçlendirmek için kamyon taşımacılığını kolaylaştırmanın önemini hatırlatarak İran’ın Türkiye ile yolcu ve yük demiryolu işbirliğini yeniden başlatmaya hazır olduğunu duyurdu.

Terörle mücadelede iki ülkenin ortak görüşünü göz önünde bulundurarak, bu alanda iş birliğinin sürdürülmesinin ve güçlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Emir Abdullahiyan, Filistin ve Gazze Şeridi’nin durumundan derin endişe duyduğunu dile getirip, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu konudaki görüşlerini açıkladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İran Cumhurbaşkanı Seyid İbrahim Reisi’nin Türkiye’ye yaptığı başarılı ziyareti önemli değerlendirdi ve sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca iki ülke arasındaki derin ve dostane ilişkilere dikkat çeken Fidan, İran’la ilişkilerin her alanda geliştirilmesini Türkiye’nin önemli önceliklerinden biri olarak değerlendirdi.

İki bakan ayrıca Filistin’deki durum ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nin mazlumlarına karşı yürüttüğü acımasız savaşı sona erdirmenin yolları hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + 3 =