Açlık Nedeniyle 7 Filistinli Çocuk Şehit Oldu!

Açlık Nedeniyle 7 Filistinli Çocuk Şehit Oldu!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bu bölgeye gıda ve hayati yardım ulaştırılmasının engellenmesi nedeniyle yaşanan son derece talihsiz koşullardan duyduğu endişeyi dile getirerek, 7 Filistinli çocuğun açlıktan dolayı hayatını kaybederek şehid olduğunu duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara ise verdiği röportajda, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Edvan hastanesinde 7 Filistinli çocuğun açlıktan şehit olmasına değinerek, gıda yardımlarının siyonist rejim tarafından engellendiğini vurguladı.

Uluslararası kuruluşların yardım talebine Siyonistlerin karşı çıktığını hatırlatan Eşref El Kadara, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki sağlık merkezlerinin, Kamal Edvan Hastanesi’nin çalışmasının durmasının ardından tamamen hizmet veremez hale geldiğini duyurdu.

İşgalci rejimin yeni bir savaş başlattığı ve savaşın Filistin halkını açlığa mahkum etmek olduğu uyarısında bulunarak, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşanan bu insani felaketin önlenmesi için uluslararası kurumlardan acilen harekete geçmelerini istedi.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde insani yardım taşıyan konvoylara saldırmaya devam ettiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =