Filistinli direniş gruplarının ateşi altında Siyonist ordunun pozisyonları

Filistinli direniş gruplarının ateşi altında Siyonist ordunun pozisyonları

Filistinli direniş grupları son operasyonlarında Gazze Şeridi’nin farklı eksenlerinde Siyonist rejimin askeri araçlarına ağır darbeler indirdi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Saraya El Kudüs, düşman askerleri arasında yer alan bir İsrail savaş uçağını roketle hedef alıp imha ettiğini duyurdu.

Saraya el Kudüs ayrıca El Zeytun mahallesinin güneyinde bir düşman askeri aracının ve bu mahallenin doğusunda da Sageb patlayıcı tuzaklı bir başka aracın imha edildiğini duyurdu.

Öte yandan Saray El Kudüs direniş güçleri Salı gecesi Aşkelon ve Gazze’nin  Siyonist yerleşim yerlerini roketlerle hedef aldı.

Bu doğrultuda Siyonist kaynaklar, Gazze’deki çatışmalarda patlayıcı cihazın patlaması nedeniyle Siyonist rejim ordusunun yedi askerinin durumlarının kötüleştiğini bildirdi.

Hamas hareketinin askeri kolu olan İzzeddin El Kassam Tugayları da Siyonist rejimin ordusuna ağır kayıplar verdiklerini açıkladı.

El Kassam’ın açıklamasına göre, Siyonist rejime ait D9 buldozer, El Zeytun mahallesinin doğusundaki “Musab bin Umeyr” camii yakınlarına “Elyasin 105” anti-zırh roketi tarafından vurularak alev aldı.

El Kassam tugayları ayrıca El Zeytun mahallesindeki “El Maslabe” bölgesi çevresinde Merkava tankının Elyasin 105 roketiyle imha edildiğini duyurdu.

Hamas’ın askeri kanadı ayrıca işgalci güçlerin Maslabe bölgesinde toplandığı mevzilere havan topu saldırısı düzenledi.

Siyonist Radyo ve Televizyon Örgütü şunları bildirdi:

“Salı gecesi Siyonist rejimin Genelkurmay Başkanı’nın ziyareti sırasında Lübnan Hizbullah’ı, işgal altındaki Filistin’in kuzey sınırlarındaki Batı Celile’de bulunan 146’ncı Tümen karargâhını füze saldırısıyla hedef aldı.”

Bu bağlamda Siyonist Ordu Genelkurmay Başkanı Herzi Halvi, Hizbullah’ın bu konuda ağır bedel ödeyeceğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + six =