Filistin’de 130 gazetecinin şehadeti, İsrail’in serbest bilgi akışına düşmanlığının göstergesidir

Filistin’de 130 gazetecinin şehadeti, İsrail’in serbest bilgi akışına düşmanlığının göstergesidir

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşat Bakanı, Filistin’de 130 mazlum gazetecinin şehit edilmesini, Siyonistlerin serbest bilgi akışına düşmanlığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

IRNA’nın haberine göre, Kültür ve İslami İrşat Bakanı Muhammed Mehdi İsmaili, 5 Mart Cumartesi günü, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin enformasyon bakanlarının İstanbul’da gerçekleştirilecek olağanüstü toplantısının oturum aralarında şunları söyledi: İslami işbirliğine üye ülkelerin enformasyon bakanlarının olağanüstü toplantısı, İslam ülkeleri, özellikle de direniş bölgesindeki ülkeler ve bu gaspçı rejimle karşı karşıya olanlar arasında sinerji yaratabilir.
İsmaili  Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin ev sahipliğine teşekkür ederek şöyle konuştu:  İki ülke cumhurbaşkanları arasında son üç ayda yapılan görüşmelerde aralarında güzel anlaşmalara imza atıldı. İki ülke cumhurbaşkanlarının iradesi tüm sektörlerde iş birliğini genişletmektir.
İsmaili ayrıca Ankara’nın bu toplantıyı düzenleme girişimine de teşekkür ederek, “Anlatıların savaşındayız; Siyonist düşman ve müttefikleri gerçekleri inkar etmeye, gerçekleri yalanlarla değiştirmeye çalışmaktadır.” Hatırlatmasında bulundu.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı iletişim dairesi başkanını en kısa sürede İran’a davet eden İsmaili şunları vurguladı: İki ülke arasındaki dostluğa ilişkin konular bizim için önceliklidir ve hükümete bağlı medya atmosferinin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =