İslam dünyası Gazze ve Filistin’in yasını tutuyor

İslam dünyası Gazze ve Filistin’in yasını tutuyor

İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Türkiye’de yaptığı açıklamada İslam dünyasının Gazze ve Filistin’in yasını tuttuğunu söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Muhammed Mehdi İsmaili, Türkiye’de bir televizyon kanalına verdiği özel röportajda şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti, dostumuz ve kardeşimiz Türkiye’nin girişimine teşekkür ediyor. İslam dünyası Gazze ve Filistin meselesinin yasını tutuyor. Gazze’de üzücü sahnelere tanık oluyoruz. Her İslam devletinin ve her Müslümanın görevi, bu mazlumlara yardım etmek için elinden geleni yapmaktır. Türkiye dostlarımızın daveti gelince Mazlum Filistinlilerin sesini dünyaya duyurabilmek için bu oturuma katıldık.”
Oturumun amacına ulaşmasını umut eden İsmaili şöyle devam etti: “İslam Cumhuriyeti’nin politikası derhal ateşkestir ve savaşın yayılmasından ve masum insanların öldürülmesinden endişe duyuyoruz. Mazlumların savunmasını Gazze, Lübnan, Suriye ve Yemen’deki Müslüman halkın vazgeçilmez hakkı olarak görüyoruz ve Allah’ın izniyle bu uluslararası baskılar savaşın yayılmasını engelleyecektir. Elbette İsrail gibi suça dayalı bir rejimin varlığı, savaş ve masumların katledilmesi riskini her zaman bize dayatmıştır.”
İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı şunları söyledi: “Biz bu talebimizi defalarca duyurduk, Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Cidde Zirvesi’nde dile getirdi, ben de İslam ülkelerindeki ilgili bakanlarla yaptığım çeşitli yazışmalarda bu taleplerimizi dile getirdim. İslam ülkeleri en azından cani Siyonist rejimle ekonomik ve siyasi bağlarını kesmeli. Siyonist suç rejiminin aslında bu suçların bedelini geniş bir ekonomik, siyasi ve uluslararası yaptırımla ödemesi gerekiyor ve en azından İslam ülkeleri bu işe kendilerinden başlamalı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + 2 =