Açlık Mı? Bombardıman Mı? Hangisi Filistinlileri Öldürüyor?

Açlık Mı? Bombardıman Mı? Hangisi Filistinlileri Öldürüyor?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Açlık ve yetersiz beslenme, Siyonist rejimin savaşçılarıyla Gazze’deki Filistinlilerin canını almak için yarışıyor.

Habere göre, Gazze Şeridi’ndeki Deir El-Balah’taki El-Alam muhabiri, Gazze’deki Kamal Adwan Hastanesi’nde açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölen bir vakayı bildirdi.

El-Alam muhabiri Gazze hastanelerindeki doktorlardan alıntı yaparak şunları aktardı: Bu hastaneler yetersiz beslenme ve genel sağlık ve tedavi durumu nedeniyle hastaların ölümüyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler daha önce, son 6 ayda Gazze’de 35 bin Filistinli vatandaşın yetersiz beslenme ve sağlık koşulları nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu açıklamıştı.

El-Alam muhabirinin haberine göre, kuzey Gazze halkı açlık nedeniyle evlerini terk ederek orta bölgeye doğru göç etmek zorunda kaldı.

Bu habere göre Gazze’nin orta bölgesi de kendi sorunlarıyla karşı karşıya olduğu ve bu bölgede ya yiyecek bulunmuyor ya da bulunuyorsa orta ve düşük gelirli insanların karşılayamayacağı kadar pahalı olduğu bildirildi.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarından uzmanlar, Siyonist rejimin Gazze vatandaşlarına karşı kıtlık ve açlık yaratma politikasını kullandığını, böyle bir durumda yetersiz beslenme ve açlığın neden olduğu hastalıkların bomba ve roketlerden daha fazla can aldığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =