Cemkeran’da Hz. Mehdi’nin (a.c) Kutlu Doğum Günü Kutlanıyor

Cemkeran’da Hz. Mehdi’nin (a.c) Kutlu Doğum Günü Kutlanıyor

Acilnews’in sunduğu habere göre; Bugün hicri kameri 15 Şaban 1444, insanlığın kurtarısıcı olarak bilinen Şii Müslümanların 12. İmamı Hz. Mehdi’nin (a.c) kutlu doğum günüdür.

Bugün hicri kameri 15 Şaban 1444, ehlibeyt imamlarının 12.İmamı Hz. İmam Mehdi’nin (a.c) kutlu veladet günüdür.

https://cdn.farsnews.ir/guest/31fa36ce86854289be9a9b36fc44f0ce/

Şii Müslümanlar bu günde İmam Mehdi’nin (a.c) doğum günü dolayısıyla büyük kutlamalar düzenleyerek, büyük mevlalarına bağlılıklarını kanıtlarlar.

 Bu kutlamalar İran’da daha coşkulu bir şekilde yapılıyor. Bu gün İran’ın bütün kentlerinde gerçekleştiği gibi Kum kentinde özellikle Cemkeran Mukaddes Camii’nde bambaşka bir coşkuyla kutlanıyor.

İmam Mehdi (a.c), insanlara rehberlik eden 11 masum İmam’ın görevi tamamlandıktan sonra halkın gözünden uzaklaşmıştır. O hazret, dünyanın sonunda insanlığı hidayet ve adalete çağırmak için Allah’ın gönderdiği son elçidir. Kurtarıcı olarak da bilinen Hz. Mehdi’nin belirgin özelliği adalettir. ‘Beşeriyetin kurtarıcısı’ da onun önemli unvanlarından biridir. İmam Mehdi (a.c), zuhur edecek ve zulme boğulan dünyayı adaletle dolduracak. O zulüm, cinayet ve ahlaksızlığı sona erdirmek için gelecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 5 =