Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail Gazze Halkını Ölüm Üçgeniyle Kuşattı

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail Gazze Halkını Ölüm Üçgeniyle Kuşattı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Filistin topraklarında yaşayan insanları katliam, açlık ve hastalıklar ile başbaa bırakarak ölüme terk ettiklerini bildirdiler.

Habere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada: Gazze’de saldırganlığın devam etmesi, daha fazla Filistinlinin öldürülmesi anlamına gelecektir ki bu, işgalcilerin ve destekçilerinin talebidir ve Gazze’nin kuzeyindeki şiddetli kıtlık ve açlık, yarım milyon Filistinlinin hayatını tehdit ediyor.

Gazze’deki bu devlet kurumu şunu kaydetti: Gazze Şeridi’nde 350 bin kronik hasta, yaklaşık 60 bin hamile kadın ve 700 bin çocuk yetersiz beslenme, dehidrasyon ve tıbbi tesislerin eksikliği nedeniyle risk altında olduğunu bildirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin bu şeritteki işgali sonucu şehit sayısının 29 bin 514 kişiye yükseldiğini açıklamış ve savaşın 140’ıncı gününde Siyonist rejim 10 yeni suç işledi Son 24 saatte Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde 104 kişinin şehit olmasına, 160 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırılar gerçekleştirmişlerdir.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Siyonist rejimin bu yöndeki saldırganlığında yeni şehitler de dahil olmak üzere şehit sayısı 7 Ekim’den bugüne 29 bin 514 kişiye yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı da bu suçlarda yaralananların son sayısını 69 bin 616 olarak açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =