İşgalcilerin Gazze’deki Sivillere Karşı Soykırım Silahı= AÇLIK!!!

İşgalcilerin Gazze’deki Sivillere Karşı Soykırım Silahı= AÇLIK!!!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sivillerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırmak amacıyla Gazze Şeridi sakinlerine karşı “açlık savaşı” olarak adlandırılabilecek savaşı yoğunlaştırdığını duyurdu.

Habere göre, Bu insan hakları örgütünün raporuna göre İsrail’in başlattığı açlık savaşı, Gazze Şeridi’nin kuzeyine gıda sevkiyatını kesecek, fabrikaları, fırınları, gıda depolarını yok edecek kadar tehlikeli boyutlara ulaştı.

İsrail, son günlerde saldırılarını elektrik jeneratörleri ve güneş enerjisi üretim ünitelerini hedef almaya yoğunlaştırdı; İş birimleri ve restoranlar ise faaliyetlerini minimumda tutabilmek için bu tesislere bağımlıdır.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre İsrail aynı zamanda doğu Gazze’deki tarım alanlarını, un depolarını, balıkçı teknelerini ve Filistinli Mültecilere Yardım ve İstihdam Ajansı’na (UNRWA) bağlı olanlar da dahil olmak üzere yardım kuruluşlarının merkezlerini de hedef aldığını bildirdi.

Son savaşın başlamasından sonra Gazze Şeridi’ndeki çocukların %70’i yetersiz beslenme, anemi ve zayıf bağışıklık sistemi gibi çeşitli sağlık sorunları yaşadı; Ancak gözlemci Euro-Med, İsrail’in benzeri görülmemiş saldırıları sonucunda bu çocukların sayısının yüzde 90’ın üzerine çıktığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 15 =